Ga je mee? ->

Projecten 2013

Ecuador

Projectcode: EC113

 

-School

-Keuken/eetzaal

-Lerarenwoning

-3 Latrine's

 

Cumbuchi, Ésmaraldas

 

Toen World Servants nog niet wat geweest moesten de kinderen betalen om naar school te kunnen. Er gingen dus veel kinderen niet naar school en werkten bij hun ouders. Er is nu een lerares van de staat. Doordeweeks woont ze in de lerarenwoning. In het weekend gaat ze naar haar huis in Esmeraldas. Op dit moment is er 1 lerares die 22 kinderen les geeft. Doordat Cumbuchi erg aantrekkelijk is geworden voor de dorpen eromheen, verwachten ze een groei in leerlingen. Als dit het geval is komt er ook een nieuwe leraar.

Zambia

Projectcode: ZA413

 

- Lerarenwoningen

- Latrine's

 

Ikwere, Chipata

 

In 2013 vertrok een gedeelte van de groep naar het dorpje Ikwele, Zambia. Daar ontbraken de faciliteiten voor de docenten, wat ervoor zorgde dat er geen goed geschoolde docenten naar Ikwele kamen om les te geven. Wel was er een blok van drie klaslokalen, waarin wij drie weken sliepen. De omgeving was dor en droog en de bevolking was uitgestrekt over een groot gebied. Wij hebben met 38 personen daar in 3 weken twee lerarenwoningen gebouwd in samenwerking met de partnerorganisatie CCAP, die zorgde voor bouwvakkers. De lokale bevolking in Ikwele hielp ook goed mee.

 

Een jaar later bezocht Nane Hofland Ikwele opnieuw. Hier ontdekte ze dat er een groei van 150 leerlingen had plaatsgevonden. Ook is het gelukt om met de lokale ouderraad een plan op te zetten voor een nieuw lokalenblok van 3 klaslokalen, zodat er straks 6 lokalen zijn en de klassen iets kleiner kunnen worden.

Langzamerhand groeit Ikwele uit tot een dorp waar kwalitatief goed onderwijs op gang komt. Geweldig dat wij daar mede de wortels voor mochten leggen.

IBAN NL14RABO0161101380 t.n.v. Geref. Kerk Haastrecht t.b.v. World Servants Haastrecht

Webdesign by Bart Bogaard & Denny Blokland © World Servants Haastrecht 2015